Omavalitsuste juhtidele tutvustatakse ümberkorraldusi RMK-s 14.03

Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) juhatuse liige Tiit Timberg kohtub maakondade kohalike omavalitsuste juhtidega, et tutvustada ümberkorraldusi RMK-s.

Esimene kohtumine toimus 5. märtsil Põlvamaal ja teine 6. märtsil Lääne-Virumaal. Järgmised kohtumised on kavas 12. märtsil Jõgevamaal ja 28. märtsil Võrumaal, aprilli esimesse poolde on kavandatud kohtumine Pärnumaa omavalitsusjuhtidega. 

„Omavalitsusjuhtide küsimused on keskendunud tööhõive küsimustele uuenevas organisatsioonis. Selgitused ja uue struktuuriskeemi tutvustamine on siin kindlasti selgust lisanud. Samuti on olnud huviorbiidis küttepuude müügi korraldamine tulevikus ja vabanevate kontorihoonete saatus. Kontorihoonete osas on omavalitsused huvilised ja põhjendatud huvi korral saame tulevikus neile ka lahendusi pakkuda,“ selgitas Tiit Timberg.

Vastavalt omavalitsuste soovidele jätkatakse RMK ümberkorralduste selgitamist ka teistes piirkondades.

RMK on Metsaseadusega moodustatud riigitulundusasutus, mille põhiülesanne on riigimetsa säästlik ja efektiivne majandamine. RMK kasvatab metsauuendusmaterjali, korraldab metsatöid, tegeleb metsa ja puidu müügiga ning korraldab ulukihoolet. Lisaks loob RMK looduses liikumise ja metsapuhkuse võimalusi puhkealadel ning kujundab loodusteadlikkust. RMK majandada on 38% Eesti metsadest.


Lisainfo:

Tiit Timberg
RMK juhatuse liige
tiit.timberg@rmk.ee
676 7061, 504 5761