Hiiumaal Ristnas avati RMK looduskeskus 11.05

Reedel, 11. mail avati RMK Hiiumaa puhkealal Ristna looduskeskus. RMK üle Eesti asuvatest looduskeskustest on see  kaheksas.

Avamises osalesid teiste seas Kõrgessaare vallavanem Jaanus Valk, RMK juhatuse liige Olav Etverk, RMK arendusdirektor Andres Onemar ja Andres Miller Riikliku Looduskaitsekeskuse Hiiumaa talitusest. Avamisel korraldati huvilistele tutvumisretk vastvalminud õppeväljakul ning pandi kasvama jugapuid, poopuid ja pärn. Avamisel esinesid kontserdiga Kõpu lapsed.

Endisel metsavahikohal möödunud sajandi üheksakümnendatel töötanud Kõpu algkooli renoveeris RMK tellimusel looduskeskuseks Dago Ehitus ning see läks maksma 1,75 miljonit krooni.

„Ristna looduskeskus on osa RMK puhkealade süsteemist ning selle valmimine loob hea eelduse looduharidusliku tegevuse edendamiseks ja metsapuhkuse võimaluste mitmekesistamiseks, samuti nende paremaks tutvustamiseks Hiiumaal,” ütles RMK puhkemajanduse osakonna juhataja Marge Rammo.

Metsapuhkuse võimaluste loomise ja süsteemse arendamisega tegeleb RMK kaheksandat aastat. RMK puhkealade keskused - looduskeskused - kujundatakse puhkealade südameteks, kus lisaks mitmekülgsete looduses liikumise ja metsapuhkuse võimaluste tutvustamisele eksponeeritakse ka paikkonna eripära ning korraldatakse loodushariduslikke programme.


Lisainfo:

Aili Küttim
RMK Hiiumaa puhkeala juhataja
GSM 515 8921