Loodusfotograafid kogunevad X Vereta Jahile 18.05

18. mail kogunevad Väätsale loodusfotograafid, et pidada maha kümnes loomafotovõistlus “Vereta jaht”. Tänavu toimub see Järvamaal, RMK Väätsa jahipiirkonnas. Loomafotovõistluse käigus abistavad ja juhendavad looduspiltnikke RMK professionaalsed jäägrid.

Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) ja Eesti Loodusmuuseumi eestvedamisel reedest pühapäevani peetava loomafotovõistluse käigus pildistavad parimad Eesti loodusfotograafid loomi, linde ja putukaid. Sel aastal on teema vaba ning võistluslooma määratud ei ole. 

„Kõiki loomi  nii vees, maal või õhus võib ilma eelistusteta fotojahtida. Otsime seekord piltides rohkem eripärast ja originaalset nii vormis kui värvis”, selgitas ettevõtmise üks peakorraldajaid, Eesti Loodusmuuseumi peazooloog ja loodusfotograaf Tiit Hunt.

Kokku koguneb tänavu jahile 30 piltnikku, seega  veidi rohkem kui varasematel aastatel. Esmakordselt osalevad fotokonkursil ka nende fotograafide tööd, kes hetkel viibivad välisriikides. Samal ajal Väätsal toimuva fotojahiga tehakse fotosid nii Kesk-Euroopas kui Catskilli mäestikus USA-s, Lõuna-Aafrikas, Jaapanis ja Austraalias.

Kolme päeva jooksul pildistatud loodusfotodest valib iga osaleja välja kuni kümme parimat. Nende seast selekteerib žürii omakorda välja 50 huvitavamat fotot, millega on kõigil huvilistel võimalik sügisesel fotonäitusel Loodusmuuseumis tutvuda. Ka võidutööd kuulutatakse välja sügisel.

Loomafotovõistlust “Vereta jaht” korraldatakse alates 1997. aastast. Varasematel aastatel on jahiloomaks olnud sokk, metssiga, kobras, metskits, põder, karu, ilves, metsis ja mäger.

Vereta jahti toetavad KIK, Overall, Fotoluks, Eesti Jahimees, MTÜ Loodusajakirjad.

Lisainfo:

Tiit Hunt
Eesti Loodusmuuseumi peazooloog
Telefon 506 7488