Sel reedel algaval Lahemaa maitsete nädalal on Sagadi mõisa restoran taas pakkumas menüüd, mille tooraine on suuremas osas pärit Lahemaa metsadest, kohalikelt talunikelt ja jahimeestelt ning mõisa enda aiastki.
Seeni, millest valmib maitsete nädalal pakutav seeneseljanka, käis ümbruskonna metsadest korjamas teiste seas ka Sagadi mõisa peakokk Maren Rits.
„Ka jõhvikad, mida lisame hirvepihvidele, on korjatud siitsamast Lahemaa soodest, niisamuti on siinsetest metsadest toodud magustoidus kasutatavad mustikad,“ märgib Rits. „Maitseroheline on aga pärit mõisa enda aiast.“
10. kuni 19. oktoobrini kestval Lahemaa maitsete nädalal on Sagadi mõisa restoran väljas kahe- või kolmekäigulise menüüga. Eelroaks pakub restoran seeneseljankat ning pearoaks hirvepihvi kuremarja ja metsapähkli, veinikastme ja karamellitud köögiviljadega. Magusroana on menüüs mustika-vahukoorerull.
Kahekäigulise menüü hinnaks on 30 eurot, kolmekäigulise 35 eurot. Menüü hind ei sisalda jooke.
Sagadi mõisa restoranis on ümbruskonna metsadest pärit toit au sees kogu aeg – alati leidub menüüs ulukiliha, seeni ja marju. Niisamuti on aiasaadused võimalikult kohalikku päritolu, sealjuures on mõisal oma viljapuuaedki ning seal kasvanud õuntest valmistatakse nii kooki kui ka mahla ning ainulaadset pohla-õunaveini.
Sagadi mõisa restoran ootab külastajaid iga päev kella 12–20. Sujuvamaks teenindamiseks palub restoran laua eelnevalt kinni panna.