Esmakordselt kevadel toimuval Lahemaa restoranide nädalal 14.–23. märtsini pakuvad kohalikud restoranid hooajalistest maitsetest inspireeritud erimenüüsid. Sagadi mõisa restoran serveerib metsakeskusele kohaselt toitu, mille valmistamisel on kasutatud erinevaid metsaande.
„Oleme oma Lahemaa restoranide nädala menüüsse pannud kolm erilist rooga, milles igaühes on kohalikust loodusest pärit koostisosi,“ räägib Sagadi mõisa restorani peakokk Maren Rits. Nii on kolmekäigulise menüü eelrooga aedvilja-juustupirukat täiendatud kevadise pisirohesalatiga, pearooga lambakarreed maitsestab metsamarja-veinikaste ning magusroog on valmistatud murakatega.
Lahemaa restoranide nädala erimenüüsse valitud road sobituvad hästi ka tänavuse, 21. märtsil peetava rahvusvahelise metsapäeva sõnumiga „Metsatoit“.
Sagadi mõisa restoranis on ümbruskonna metsadest pärit toit olnud au sees kogu aeg – alati leidub menüüs ulukiliha, seeni ja marju.
„Mul on omad korilased, kelle käest ma metsaande ostan, niisamuti on koostöö kohalike jahimeestega, kes restorani värske ulukilihaga varustavad,“ märgib Maren Rits. Ka muu kraam – aiasaadused – on võimalikult kohalikku päritolu, sealjuures on mõisal oma viljapuuaedki ning sealsetest ubinatest valmistatakse nii kooki kui ka mahla ainulaadset pohla-õunaveini.
Lahemaa restoranide nädal „Talvest Kevadesse“ algab reedel 14. märtsil ja kestab pühapäeva 23. märtsini.
Sagadi mõisa restoran ootab külastajaid iga päev kella 12–20. Sujuvamaks teenindamiseks palub restoran laua eelnevalt kinni panna.
Vaata lisainfot siit.