Jätku leiba: kevadine naadipirukas 02.04

Naat ei ole pelgalt umbrohi. Sellest saab valmistada ka mitmeid maitsvaid toite. Pakume proovimiseks kreeklaste hortapita-nimelisest pirukast inspireeritud küpsetise. Lisaks naadile võib sinna lisada ka nõgeselehti jms.
Tainas:
  • 200 g võid
  • 200 g hapukoort
  • 350 g nisujahu
  • noaotsatäis soola

Täidis:
  • 3 sl õli
  • 200 kuni 300 g noort naati
  • 100 g sibulat
  • 200 g kodujuustu
  • 1 muna
  • kuivatatud punet
  • soola ja musta pipart

Valmistamine:
Taina valmistamiseks sulata või, sega juurde hapukoor, jahu ja sool. Sõtku ühtlaseks, pane kuni pooleks tunniks külmkappi tahenema. Rulli välja, aseta pool tainast väiksema ahjuplaadi peale.

Täidise valmistamiseks pese ja nõruta noored naadilehed hoolega. Kuumuta kuival teflonpannil läbi, kuni lehed on "närtsinud", siis loputa kiiresti külma vee all, suru kuivaks ja haki väiksemaks. Kuumuta pannil õli, lisa hakitud sibul ning prae tasasel tulel 10 minutit, kuni sibul on pehmenenud. Lisa tükeldatud naadilehed, kodujuust, pune, sool ja pipar, viimasena sega hulka muna. Tõsta täidis tainale ja kata ülejäänud tainaga. Suru servad kokku, pintselda pealt lahtiklopitud munaga, tee kahvliga mõned torked sisse. Küpseta 200-kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni pirukas on pealt kuldne.

Allikas: NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU