Täna algab vereta jaht 17.05

Täna koguneb Mahtra riigijahipiirkonnas Eesti loodusfotograafide paremik, et nädalavahetusel maha pidada iga-aastane loomafotovõistlus vereta jaht. Tänavu on vereta jahi saagiloomaks põder, aga fotokaameraga jahitakse ka kõiki teisi metsaelanikke.

Loomafotovõistlus on korraldatud täpselt nagu päris jaht, vaid püsside asemel on fotoaparaadid ning trofeedeks õnnestunud kaadrid loomadest. Vereta jahi korraldab koostöös Eesti Loodusmuuseumiga riigimetsa majandaja RMK, kelle professionaalsed jäägrid loodusfotograafe juhendavad ning jahipaikadesse viivad. Jahil pildistatud fotosid hindab žürii ning õnnestunumatest piltidest koostatakse pärast ka näitus.

RMK korraldab vereta jahti juba alates 1997. aastast. Mullu küttisid fotograafid sokku, ülemöödunud aastal metssiga.

Riigimetsa majandaja RMK on metsaseadusega moodustatud riigitulundusasutus, mille põhiülesanne on riigimetsa säästlik ja efektiivne majandamine: metsa uuendamine, kasvatamine ja kasutamine ning metsakaitse korraldamine. RMK korraldab riigimetsades ulukihoolet ning jahi- ja loodusturismi, samuti on ülesandeks tagada igaüheõigusega seotud metsakasutus.

Lisainfo:
Hannes Rei, RMK jahimajanduse osakonna juhataja, telefon 050 31 005
Tiit Hunt, Eesti Loodusmuuseumi peazooloog, telefon 050 67 488