RMK Sagadi metsamuuseumis avatakse Rommert Boonstra fotonäitus 06.06

RMK Sagadi mõisas avatakse laupäeval, 7. juunil kell 14 kaks uut näitust. Metsamuuseumi näitusesaalides eksponeeritakse Hollandi poeedi, esseisti ja fotograafi Rommert Boonstra fotonäitust “Flowering Inferno” ja mõisa härrastemaja katusekorrusel kohaliku maalikunstniku Tiiu Ahmani meremaale.
 
Hollandist saabunud gigantsete värvipiltidega, lillelõhnaline ja valgusefektidega, avara vaateväljaga, ruumilise dekoratsiooniga fotonäitus on Sagadi näituste ajaloos üks omapärasemaid rändnäitusi. Näitus sai võimalikuks koostöös Groningeni Loodusmuuseumiga.
 
Piltide autor Rommert Boonstra omab olulist rolli Hollandi fotograafia kujunemisel omaette kunstiliigiks. Ta on öelnud: “Minu jaoks on müsteerium see, kuidas jäädvustada oma loodud kujutlusmaailma, sobitades kokku mälestusi, unistusi ning mõtteid, et moodustuks habras ja ülev kujund, mis on olemas tänu valguse heatahtlikkusele.”
 
Oma maalidega mitmetel näitustel osalenud Tiiu Ahman on Virumaal tuntud ja hinnatud kunstnik, kes kasutab oskuslikult erinevaid materjale, tehnikaid ja kalligraafilist kirja. Ta on edukalt osa võtnud Sagadi puuskulptuuride sümpoosionidest, huvi on äratanud tema lilleseaded ja illustratsioonid. 
 
Suur osa Tiiu Ahmani töödest on olnud seotud  Sagadi mõisaga - alates mõisahäärberist,  metsamuuseumi püsiekspositsioonidest, rohkete näituste kujundamisest Sagadis, kuni kunstkäsitöö gruppide juhendajamiseni Sagadi looduskoolis. 
   
Näitused jäävad avatuks augusti lõpuni.

Riigimetsa majandaja RMK on metsaseadusega moodustatud riigitulundusasutus, mille põhiülesanne on riigimetsa säästlik ja efektiivne majandamine. RMK loodi ligi 200 juriidilise isiku õiguses tegutsenud majandusüksuse baasil. RMK kasvatab metsauuendusmaterjali, korraldab metsatöid ning tegeleb metsa ja puidu müügiga. RMK loob igaüheõiguse teostamise võimalusi RMK puhkealadel ning arendab loodushariduslikku tegevust loodusmajades ja Sagadi looduskoolis.
     
Lisainfo:
Krista Keedus
RMK loodushoiu projektijuht
Telefon (032) 58 870, 050 79 077

Väliköök Padise vallas -
Eesti Parim Puitehitis 2011