Nädalavahetusel toimub vereta jaht 15.05

Homme, 16. mail koguneb Hiiumaal Eesti loodusfotograafide paremik, et nädalavahetusel maha pidada iga-aastane loomafotovõistlus vereta jaht. Tänavu on vereta jahi saagiloomaks hirv, aga fotokaameraga jahitakse ka kõiki teisi metsaelanikke.

Loomafotovõistlus on korraldatud täpselt nagu päris jaht, vaid püsside asemel on fotoaparaadid ning trofeedeks õnnestunud kaadrid loomadest. Vereta jahi korraldab koostöös Eesti Loodusmuuseumiga riigimetsa majandaja RMK, kelle professionaalsed jäägrid loodusfotograafe juhendavad ning jahipaikadesse viivad. Jahil pildistatud fotosid hindab žürii, õnnestunumatest piltidest koostatud näitus pannakse suveks üles Heltermaa sadamahoonesse Hiiumaal ning sügisel näeb parimaid fotosid Loodusmuuseumis.

RMK korraldab vereta jahti alates 1997. aastast. Mullu küttisid fotograafid põtra, varemalt on proovitud tabada sokku ja metssiga.

Riigimetsa majandaja RMK on metsaseadusega moodustatud riigitulundusasutus, mille põhiülesanne on riigimetsa säästlik ja efektiivne majandamine. RMK kasvatab metsauuendusmaterjali, korraldab metsatöid ning tegeleb metsa ja puidu müügiga. RMK loob igaüheõiguse teostamise võimalusi RMK puhkealadel ning arendab loodushariduslikku tegevust loodusmajades ja Sagadi looduskoolis.

Lisainfo:
Tiit Hunt, Eesti Loodusmuuseumi peazooloog, telefon 050 67 488
Lembit Lühi, RMK Saarte regiooni peametsaülem, telefon 056 468 221

 

Väliköök Padise vallas -
Eesti Parim Puitehitis 2011