Lastekodud üle Eesti saavad jõulukuused, kingipakid ja kodumaiseid filme 18.12

Eesti Statoil ja riigimetsa majandaja RMK jätkavad kolm aastat tagasi alguse saanud traditsiooni ning kingivad kõigile Eesti lastekodudele riigimetsast pärit jõulukuused ning kingipakid. Tänavu liitus aktsiooniga ka Eesti Filmi Sihtasutus, kes kinkis lastekodudele hulgaliselt videokassette Eesti  mängu- ja multifilmidega.

RMK ja Statoil otsustasid ühise heategevuskampaania korraldamise traditsiooni jätkata, sest eelmistel aastatel on lastekodudest saadud tagasiside väga positiivne. RMK metskonnad viivad enne jõule üle Eestimaa asuvasse 40 riiklikku või erainitsiatiivil tegutsevasse laste- ja noortekodusse üle 200 erinevas mõõdus jõulukuuse, kokku poolteist tonni mandariine ja igale lastekodule veel kingikoti mänguasjade ning videokassettidega. Kokku toovad Statoil, RMK ja Eesti Filmi Sihtasutus oma algatusega jõulurõõmu 1750 Eesti lastekodudes elavale vanemliku hoolitsuseta jäänud lapsele ja noorele.

Statoili ja RMK koostöö lastekodudele suunatud heategevusprojekti raames sai alguse 2000. aastal. "Lastekodude toetamine sellisel viisil on kujunenud kõigile osapooltele väga südantsoojendavaks ettevõtmiseks ja igal aastal on toetatavate ring laienenud, sest riiklikele lastekodudele on viimase paari aasta jooksul lisandunud ka mitmeid eraalgatusel tegutsevad laste- ja noortekodusid ja varjupaiku," ütles Eesti Statoili turundusjuht Hede Kerstin Luik.

RMK metsamajanduse osakonna turundusjuhi Ulvar Kaubi sõnul on kuuski ja kingipakke laiali vedanud metskondade töötajad saanud lastekodudega eelmistel aastatel hea kontakti. "Paljud RMK metskonnad viivad kuuse lisaks lastekodule ka kohalikku haiglasse, kirikusse, kooli ja lasteaeda - see on meie soov ja võimalus näidata, et hoolime kodukandi käekäigust," lisas Kaubi.

Eesti Filmi Sihtasutuse (EFSA) peadirektori Martin Aadamsoo sõnul on lastekodudele filmidega videokassettide kinkimine sisuliseks jätkuks programmile "Eesti film Eesti lastele", mille eesmärgiks on pakkuda Eesti lastele emakeelseid filme. 2000. aastal alguse saanud programm on olnud väga edukas, lastele on korraldatud mitmeid kinoseansse, kus neil on olnud võimalus kohtuda ka filmitegijatega.

Lisainfo:
Hede Kerstin Luik, Eesti Statoili turundusjuht, tel (0) 665 7700
Ulvar Kaubi, RMK metsamajanduse turundusjuht, tel (0) 628 1500
Martin Aadamsoo, Eesti Filmi Sihtasutuse peadirektor, tel (0) 627 6060

 

Väliköök Padise vallas -
Eesti Parim Puitehitis 2011