Täna algab Nõval seitsmes loomafotovõistlus “Vereta jaht” 21.05

Täna õhtul kogunevad Nõva jahimajandisse 26 loodusfotograafi, et maha pidada juba seitsmendat aastat korraldatav loomafotovõistlus “Vereta jaht”. Sel aastal on fotoobjektiividega sihitavaks saagiloomaks ilves.

Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) ja Eesti Loodusmuuseumi eestvedamisel reedest pühapäevani peetava loomafotovõistluse käigus pildistavad parimad Eesti loodusfotograafid loomi, linde ja putukaid, erilise hoolega otsitakse tänavuse võistluse jahilooma ilvest. Ettevõtmise üks korraldajaid Eesti Loodusmuuseumi peazooloog ja loodusfotograaf Tiit Hunt peab ilvese kohtamist “Vereta jahi” käigus väga suureks õnnestumiseks. “Ilves on varjatud eluviisiga loom, tema tabamist ei tea kunagi ette,” sõnas Hunt võistluse raskusastet kommenteerides.

Aktuaalsust lisab tänavuse jahilooma valikule tõsiasi, et igal pool mujal Euroopas on ilvese jaht keelatud, Eestis on see aga loomade suhtelise arvukuse tõttu endiselt lubatud. Loomafotovõistluse käigus abistavad ja juhendavad looduspiltnikke RMK professionaalsed jäägrid.

Sel aastal osaleb “Vereta jahil” rekordarv fotograafe – kokku 26. “Esimestel aastatel oli osalejaid 13-14, tänaseks on see arv kahekordistunud ja saavutanud oma maksimumpiiri,” kommenteeris osalejate arvu Tiit Hunt. Esmakordselt “Vereta jahi” korraldamise ajaloos ööbivad võistlusest osavõtjad välioludes, täpsemalt kolmes sõjaväetelgis. Lisaks loomade pildistamisele vaadatakse üheskoos ka slaide, videoid ja loodusfilme.

Kolme päeva jooksul pildistatud loodusfotodest valib iga osaleja välja kümme parimat, nende seast selekteerib žürii omakorda välja 50 huvitavamat fotot, millega on kõigil huvilistel võimalik suve jooksul tutvuda. 2004. aasta “Vereta jahi” võidutöö kuulutatakse välja sügisel. RMK korraldab loomafotovõistlust “Vereta jaht” alates 1997. aastast. Varasematel aastatel on jahiloomaks olnud sokk, metssiga, kobras, metskits, põder ja karu.

Riigimetsa majandaja RMK on metsaseadusega moodustatud riigitulundusasutus, mille põhiülesanne on riigimetsa säästlik ja efektiivne majandamine. RMK kasvatab metsauuendusmaterjali, korraldab metsatöid, tegeleb puidu müügiga, korraldab ulukihoolet ning jahi- ja loodusturismi. Samuti loob RMK oma puhkealadel võimalusi igaüheõiguse alusel metsa külastamiseks ning jagab loodushariduslikku teavet.
 
Lisainfo:
Tiit Hunt, Eesti Loodusmuuseumi peazooloog, “Vereta jahi” korraldaja
telefon 506 7488

Silvia Rõigas, RMK reklaamijuht
telefon 628 1551, 506 9742
e-post silvia.roigas@rmk.ee
www.rmk.ee