Greenwave´i metsaistutustalgud kulmineeruvad metsaistutusega Raplamaal 4.05.07 03.05

Reedel, 4. mail kell 11 toimub Raplamaal Purilas tänavuse metsaistutuskampaania „Greenwave” keskne üritus, kuhu on kutsutud Riigikogu ja valitsuse liikmed, diplomaatiline korpus ning Euroopa Liidu institutsioonide ja omavalitsuse esindajad. Tervituskõne peab Riigikogu esimees Ene Ergma.
 
RMK Loode regiooni Vahastu metskonnas asuvale 2,8 hektari suurusele raielangile istutatakse kuni 6200 nelja-aastast kuusetaime.
 
Lõuna-Eestist Umbsoolt aprillis alguse saanud roheline laine jõuab 4. maiks Põhja-Eestisse Purilasse. Olenevalt ilmastikuoludest kestavad istutustööd üle kogu Eesti kuni maikuu lõpuni.
 
Tänavune metsaistutuskampaania on pühendatud Euroopa Liidu 50. juubelile. Idee tähistada Euroopa Liidule aluse pannud Rooma lepingute 50. juubelit ulatusliku metsaistutuskampaaniaga sündis valitsuse kommunikatsioonibüroos. Üleskutse juubeli puhul metsa istutada esitati teistelegi Euroopa Liidu liikmesriikidele. Sellest ka projekti rahvusvaheliselt mõistetav nimi – "Greenwave". Kampaania raames on puude istutamisest teada andnud Läti, Leedu, Slovakkia, Sloveenia, Tšehhi Vabariik, Belgia, Malta, Rumeenia ja Bulgaaria.
 
Istutamist korraldab Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK). Sel aastal on metsaistutuskampaaniaks välja valitud 250 lanki üle kogu Eesti. Registreerunud 6200 inimest istutavad kokku 900 000 mändi ja kuuske.
 
Riigimetsa majandaja RMK on metsaseadusega moodustatud riigitulundusasutus, mille põhiülesanne on riigimetsa säästlik ja efektiivne majandamine. RMK kasvatab metsauuendusmaterjali, korraldab metsatöid, tegeleb metsa ja puidu müügiga ning korraldab ulukihoolet. Lisaks loob RMK looduses liikumise ja metsapuhkuse võimalusi puhkealadel ning kujundab loodusteadlikkust. RMK majandada on umbes 38% Eesti metsadest.
 
Euroopa Liidu 50. juubeli tähistamisest saab täpsemalt lugeda Euroopa aastapäeva veebist http://europa.eu/50/index_et.htm


Lisainfo:
 
Elina Kink
RMK kommunikatsiooniosakonna juhataja
GSM 511 0033
E-post elina.kink@rmk.ee

Villu Känd
EL teabetalituse juhataja
GSM 527 5424
E-post villu.kand@rk.ee