Riigikogus avati näitus Mets läheb peale 08.05

8. mail kell 13 avati Toompeal Riigikogu fuajees metsateemaline näitus „Mets läheb peale”. Näituse avas Riigikogu liige Kristiina Ojuland.

Metsateemalise näituse koostasid Sagadi metsakeskuse töötajad ning see jääb Riigikogu fuajeesse kaheks nädalaks. Peale seda näidatakse ekspositsiooni rändnäitusena erinevates paikades üle kogu Eesti. Näitusel on välja  toodud metsa roll majanduslikust ja pärandkultuurilisest aspektist.

Metsast ja metsamajandamisest rääkis avamisel RMK juhatuse liige Olav Etverk. “Eestis pole viimastel sajanditel kunagi nii palju metsa olnud kui täna –  üle poole Eesti maismaast on kaetud metsaga,”  märkis Olav Etverk. „Oleme metsasuselt  Euroopas 4. riik. Metsal on Eesti riigile oluline roll nii majanduslikust kui sotsiaalsest aspektist. Samuti on mets oluline pärandkultuuri kandjana.”

Üritusel pakuti metsasaadustest suupisteid Sagadi hotelli restorani kokkadelt. Huvilised said kätt proovida pihlakast etteantud kaaluga ketta lõikamises.

Ekspositsiooni tutvustas RMK Sagadi metsakeskuse juhataja Krista Keedus  „Oleme seekord inimesekesksed. Mida hinnatumaks muutub meid ümbritsevate materjalide keskkonna- ja inimsõbralikkus, seda olulisemaks materjaliks puit muutub,” selgitas Keedus.

Näitus oli üks 15. metsanädala avaüritustest Tallinnas. Metsanädala üritused kestavad 13. maini nii käesoleva aasta metsapealinnas Võrus kui ka üle kogu Eesti. Tallinnas toimuvad mitmed tasuta kogupereüritused: metsateemaline filminädal kinos Sõprus 11.-13. maini ning ansamblite Metsatöll ja Taak vabaõhukontsert Raekoja platsil 11. mail, lisaks üritused Rocca al Mare Vabaõhumuuseumis, Eesti Loodusmuuseumis ja Tallinna Loomaias. Ürituste täpsem kava on veebilehel www.metsaselts.ee

Lisainfo:

Elina Kink
RMK kommunikatsiooniosakonna juhataja
GSM 511 0033
E-post elina.kink@rmk.ee