RMK kaunim metskonnakeskus on Jäärja 11.06

RMK kaunim metskonnakeskus 2007 on Edela regiooni Jäärja metskonna keskus, mis esitatakse ka Eesti Vabariigi presidendi patroneeritavale “Kaunima kodu” konkursile.

RMK kinnisvara osakonna juhataja Andrus Laureni sõnul oli õigem eelistada Jäärjat, mis regionaalset aspekti jälgides on suhteliselt rasketes tingimustes eeskujuks mitte ainult teistele metskonnakeskustele, vaid ka organisatsioonist väljapoole ja on andnud kitsaste võimaluste kiuste maksimumi. Sellega nõustusid ka teised keskkomisjoni liikmed, nii et otsus sai ühehäälne.

Võit tuli väga tihedas rebimises Pikknurme metskonna keskusega, mis on kaunis kui piparkoogimaja, võluva haljastusega ja hästi korras. Ehk nagu kinnitas RMK haldusjuht Toomas Mendelson, kes kõik konkursile esitatud metskonnakeskused hoolega üle vaatas – Jäärjast üldse mitte halvem.

“Aga kui kõiki taustategureid kaaluda, siis tundub mulle, et Jäärja vajab rohkem esile tõstmist,” märkis Toomas Mendelson.

Tiitlile konkureerisid lisaks eelpoolnimetatutele veel Anija, Kihelkonna, Laiuse ja Loobu metskondade kontorid.

Kaunima metskonnakeskuse konkurss toimus juba neljandat aastat ja metskonnakeskuseid hinnatakse kahes etapis: regiooni tasandil ja kogu RMK tasandil. Hindamisel kasutatakse 10-palli süsteemi ning hinnatakse nelja teemaderingi: terviklikku ruumimõju, heakorda, haljastust ja väikevorme.

Fotod konkursil osalenud metskonnakeskustest asuvad RMK fotogaleriis   

Lisainfo:

Elina Kink
RMK kommunikatsiooniosakonna juhataja
GSM 511 0033
E-post elina.kink@rmk.ee