9500 noort osales tänavusel Metsaviktoriinil  06.05

Tänavu juba 15. korda toimunud RMK interaktiivsel metsaviktoriinil osales rekordarv koole – 215 kooli üle Eesti. Kokku sai tulemuse kirja 9491 õpilast ja 809 klassi. Iga vanusegrupi 10 paremat klassi saavad auhinnaks tasuta loodusõppeprogrammi RMK looduskeskuses koos transpordikompensatsiooniga.
1.-4. klasside arvestuses olid parimad Suuremõisa lasteaed-algkool, Valguta lasteaed-algkool, Risti põhikool, Nõva kool ja Tõrva gümnaasium. 5.-9. klasside arvestuses olid esimesed Nõva kool, Mustjala lasteaed-põhikool ja Risti põhikool ning 10.-12. klasside arvestuses Kilingi-Nõmme gümnaasium ja Läänemaa ühisgümnaasium. „Premeerime parimaid klasse ja nende tublisid õpetajaid loodusharidusprogrammidega – ikka selleks, et viktoriini käigus omandatud teadmisi metsas täiendada ja kinnistada,“ sõnas viktoriini läbi viinud RMK Oandu looduskeskuse juht Tiina Neljandik.

Viiendat korda sai metsaviktoriini küsimustele vastata ka vene keeles. Kokku osales tänavu 29 venekeelse õppekeelega kooli 68 klassi. Neist aktiivsemad olid Ida-Virumaa koolid, ent parimaid tulemusi näitasid Maardu gümnaasium ja Tallinna Juudi kool.

Tiina Neljandiku sõnul on viktoriini korraldamine 15 aastaga väga palju muutunud. „Kui esimesel aastal tegime viktoriini ainult Harjumaa koolidele ja paberil ning osalejaid oli paarsada, siis peatselt kasvas huviliste maht nii tohutult, et pidime valima: kas lõpetada või kolida internetti,“ rääkis Tiina Neljandik, kelle sõnul on sellest ajast saati aina paranenud erinevate allikate kasutamine viktoriiniküsimustele vastamisel. „Ühelt poolt on internet lõputu infoallikas, ent teisalt vajab internetis leiduv kriitilist mõtlemist ja oskust tõeseid allikaid kahtlastest eristada,“ lisas Neljandik.

Kõikide küsimuste ja vastustega saab tutvuda siin: http://loodusegakoos.ee/metsakool/metsaviktoriin 

15. korda toimunud RMK metsaviktoriini tulemuste arvestus käis klasside kaupa, kuid iga õpilane vastas küsimustele iseseisvalt. Kuigi klasside arvestuses lugesid ainult nende tulemused, kus osa võttis vähemalt 75% õpilastest, saavad kõik vastanud õpilased oma punkte ja kohta näha üldtabelis. Viktoriiniküsimuste arutamiseks korraldasid mitmed õpetajad ka grupitöid ja ühisarutelusid. Eelmisel aastal osales metsaviktoriinis 9495 õpilast 192 koolist.

Lisainfo:
Tiina Neljandik
RMK Oandu looduskeskuse juht
telefon 676 7397, 509 9397
e-post Metsaviktoriin@rmk.ee