Teade Valgeranna ümbruse riigimetsa majandamise kava valmimisest
31.oktoober 2022

Täname kohalikku kogukonda ja omavalitsust Valgeranna kõrgendatud avaliku huviga ala riigimetsa majandamise kava aastateks 2023-2032 koostamise protsessis.

Anname teada, et RMK on valmis saanud Valgeranna kõrgendatud avaliku huviga ala riigimetsa majandamise kava aastateks 2023-2032, mille leiate RMK kodulehelt. Kavaga oleme planeerinud Valgeranna KAH alale ainult ohtlike puude raiet.

Kava koostamisel on vastavalt võimalustele arvestatud kava menetlemise käigus esitatud ettepanekutega ja kõigi 2022.a toimunud koosolekutel kokku lepitud tingimustega. RMK kodulehel on võimalik tutvuda 22.08.22 koosoleku memo ja 03.10.22 koosoleku protokolli ning kokkuvõtva tabeliga, mis sisaldab kõiki esitatud ettepanekuid ja RMK vastuseid ettepanekutele (kava projektile ettepanekuid ei laekunud).

Aliis Kevvai
RMK Vändra metsaülem
vandra@rmk.ee
5303 1010

***

Kutse arutelule Valgeranna ohtlike puude üle
19. september 2022

Täname kohalikku kogukonda, omavalitsust ja elanikke Valgeranna riigimetsa kõrgendatud avaliku huviga alal radade äärde jäävate ohtlike puude raie planeerimiseks esitatud ettepanekute eest.

Kokkuvõttega, mis sisaldab esitatud ettepanekuid ja RMK poolseid vastuseid/selgitusi, on võimalik tutvuda RMK kodulehel.

Arvestades 22. augusti kohtumise kokkuleppeid, saabunud ettepanekuid ja Keskkonnaameti seisukohti, oleme koostanud Valgeranna riigimetsade majandamise kava projekti aastateks 2023–2032, mis sisaldab endas ohtlike puude raie korraldamist Valgerannas. Projektiga ehk kinnitamata kavaga on võimalik tutvuda RMK kodulehel.

Skeem radadest, mille äärde märgiti raieks ohtlike puid, on leitav RMK kodulehel ja kava projektis. Looduses on ohtlikud puud tähistatud punase märkevärviga (punased täpid puudel). Raieõiguse ostu huvi korral palume saata vastav soov RMK-le vandra@rmk.ee.

Huvilisi ootame arutelule Valgeranna RMK puhkekohas (vt skeem või link) 03. oktoober 2022 kell 16.30. Saame teha ka jalutuskäigu looduses. Ootame kohaliku kogukonna ettepanekuid, millele pöörata tähelepanu Valgerannas ohtlike puude raie korraldamisel, aadressile vandra@rmk.ee hiljemalt 10. oktoober 2022.

Juhis metsatööde plaani kohta ettepanekute esitamiseks ja nendega arvestamiseks kõrgendatud avaliku huviga metsaladel on kättesaadav RMK kodulehelt (link).

Et teade võiks jõuda võimalikult paljude metsatöid puudutavate inimesteni, palub RMK, kel võimalik, levitada teadet kohaliku kogukonna ja elanike hulgas.

Kohtumise asukoht
Aliis Kevvai
RMK Vändra metsaülem
vandra@rmk.ee
5303 1010

***

Kutse Valgeranna metsatööde arutelule
4. august 2022

Anname teada, et RMK jätkab Pärnu linnas, Valgeranna ümbruses asuva riigimetsa pikaajalise metsatööde kava koostamist. RMK eesmärk on kokku leppida ohtlike puude raie korraldamise tingimused ja võimalused terviseradade ümbruses ja mujal, kus inimesed rohkem liiguvad ja puhkavad. Oleme saanud mitmeid teateid ohtlikest ja kuivanud puudest Valgerannas. 

Kutsume kohalikku kogukonda kohtumisele, et arutada üheskoos täpsemalt, millised oleks võimalused kõiki osapooli rahuldavaks kokkuleppeks ohtlike puude raie korraldamisel antud alal järgmise kümne aasta jooksul.

Koostasime Valgeranna kõrgendatud avaliku huviga alal olevate metsade kaardid ja iseloomustuse. Juhime tähelepanu, et tegemist ei ole konkreetse metsatööde plaaniga, vaid metsaala üldise kirjeldusega. Valgeranna kõrgendatud avaliku huviga alade piiride ja seal paiknevate metsade kirjeldusega saab tutvuda RMK kodulehel. RMK metsatööde kaardil saab sisse lülitada KAH-alade kihi, sealt saab kaardipildile veel infot lisada.

Kohtume aruteluks Valgeranna RMK puhkekohas (vt skeem või link) 22. august 2022 kell 17.00. Plaanime teha jalutuskäigu looduses.

Ootame kohaliku kogukonna ettepanekuid, millele pöörata tähelepanu Valgerannas metsatööde plaanimisel, aadressile vandra@rmk.ee hiljemalt 29.august 2022.

Juhis metsatööde plaani kohta ettepanekute esitamiseks ja nendega arvestamiseks kõrgendatud avaliku huviga metsaladel on kättesaadav RMK kodulehelt.

Palun infot levitada, et see jõuaks võimalikult suurele hulgale kohalikust elanikkonnast.


Aliis Kevvai
RMK Vändra metsaülem
vandra@rmk.ee
5303 1010