Teade Tõrva Riiska-Tõrviku riigimetsas plaanitavate metsatööde kava valmimisest
02.mai 2023

Täname kohalikku kogukonda, omavalitsust ja elanikke Tõrva Riiska-Tõrviku riigimetsa kõrgendatud avaliku huviga alal metsatööde planeerimises osalemises.

Ala läbib matkarada ja paikneb puhkekoht, milledega arvestasime kava projekti koostamisel. Raied oleme planeerinud, et need ei ületaks olemasolevaid matkaradasid. Vääriselupaikade (VEP) inventuur on pooleli ja potentsiaalsete VEP-dele me tegevusi ei planeeri. Tõrva Riiska-Tõrviku metsa uuendamiseks kasutatakse turberaie liigina aegjärkset raiet. Kuivanud, murdunud ja kahjustatud puud raiutakse sanitaarraiega välja arvatud VEP ja potentsiaalsete VEP aladel. Tööd on plaanitud 2023-2024 talvel ja 2032. aastal. Kaasamise protsessis esitatud ettepanekute ja nende vastustega on võimalik tutvuda RMK kodulehel, koosolekute kokkuvõtted on loetavad RMK kodulehel (08.02.2023 ja 27.03.2023). Kava projektis tegime muudatused vastavalt 27.03.2023 toimunud koosolekule, lisaks jätsime 2023-2033 aastatel ära ühe aegjärkse raie.

Tõrva Vallavalitsus on tutvunud kavaga ja andnud kooskõlastuse 17. aprillil 2023 koostatud metsatööde kavale „Tõrva Riiska-Tõrviku ümbruse riigimetsade metsatööde kava aastateks 2023-2033“. Kinnitatud ja kooskõlastatud kavaga on võimalik tutvuda RMK kodulehel.

Risto Sepp
Valgamaa metsaülem
513 0147
valgamaa@rmk.ee

***

Kutse Tõrva Riiska-Tõrviku riigimetsas plaanitavate metsatööde kava tutvustamise avalikule koosolekule

09. märts 2023

Täname kohalikku kogukonda, omavalitsust ja elanikke Tõrva Riiska-Tõrviku riigimetsa kõrgendatud avaliku huviga alal metsatööde planeerimiseks RMK-le saadetud ettepanekute eest. Kokkuvõttega, mis sisaldab kõiki esitatud ettepanekuid ja vastuseid neile, on võimalik tutvuda RMK kodulehel.
Saabunud ettepanekuid arvesse võttes oleme koostanud Tõrva Riiska-Tõrviku riigimetsatööde kava projekti aastateks 2023–2033. Projektiga ehk kinnitamata kavaga on võimalik tutvuda RMK kodulehel.
Ootame kohalikku kogukonda, elanikke ja kohalikku omavalitsust riigimetsas plaanitavate metsatööde kava tutvustamise avalikule koosolekule Tõrvas Tõrviku parklas 27. märtsil kell 18.00. Liigume seejärel metsarajale. Juhis metsatööde plaani kohta ettepanekute esitamiseks ja nendega arvestamiseks kõrgendatud avaliku huviga metsa-aladel on kättesaadav RMK kodulehel. Et teade võiks jõuda võimalikult paljude metsatöid puudutavate inimesteni, palub RMK, kel võimalik, levitada teadet kohaliku kogukonna ja elanike hulgas.

Risto Sepp
Valgamaa metsaülem
513 0147
valgamaa@rmk.ee

***
Kutse Tõrva Riiska-Tõrviku metsatööde arutelule
23. jaanuar 2023

Anname teada, et RMK alustab Valgamaal, Tõrva vallas, Tõrva linna piiril, Riiska-Tõrviku kõrgendatud avaliku huviga alal asuva riigimetsa pikaajalise metsatööde kava koostamist.

Oleme hinnanud, et tegemist on metsadega, mida kohalik kogukond kasutab igapäevaste tegemiste ja vajaduste jaoks. Soovime oma plaanid teiega eelnevalt läbi rääkida ja koostada alale kümneks aastaks kava.

Koostasime selle ala piires olevate metsade kaardid ja iseloomustuse. Juhime tähelepanu, et tegemist ei ole konkreetse metsatööde plaaniga, vaid metsaala üldise kirjeldusega. Üht osa alast läbib Tõrva Spordiseltsi terviserada ja Õhne jõe ääres paikneb RMK-ga kooskõlastamata puhkekoht. Teine ala piirneb turbaraba ja tööstuse piikonnaga. Vanas metsas on tehtud sanitaarraieid ja meie hinnangul on vaja neid teha ka lähiajal.
Riiska-Tõrviku metsaala piiride ja seal paiknevate metsade kirjeldusega saab tutvuda RMK kodulehel.

Kutsume kohalikku kogukonda kohtumisele, et arutada üheskoos täpsemalt, millised oleks võimalused korraldada neil aladel metsatöid nii, et need kõigile osapooltele sobiks. Kohtume aruteluks Tõrviku parklas (tunnus 82301:008:0004) 8. veebruaril 2023 kell 16.00.

Ootame kohaliku kogukonna, elanike ja kohaliku omavalitsuse ettepanekuid, millele pöörata tähelepanu Tõrva Riiska-Tõrviku metsatööde plaanimisel, jooksvalt telefoni teel või aadressile valgamaa@rmk.ee 15. veebruariks 2023. Juhis metsatööde plaani kohta ettepanekute esitamiseks ja nendega arvestamiseks kõrgendatud avaliku huviga metsaladel on kättesaadav RMK kodulehel.

Et teade võiks jõuda võimalikult paljude metsatöid puudutavate inimesteni, palub RMK, kel võimalik, levitada teadet kohaliku kogukonna ja elanike hulgas.

Risto Sepp
Valgamaa metsaülem
513 0147
valgamaa@rmk.ee